20 C
Sarajevo
29.03.2024

Ovo je BiH: Na slavi manastira Žitomislići proslavljen rođendan mostarskog muftije

Na slavi manastira Žitomislić, proslavljen je rođendan muftije Salema Dedovića, piše mostarski Top Portal, što je potvrda odlične međureligijske saradnje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, prenosi Slobodna Bosna.

image

Slava Blagovijesti je bila povod za otvaranje i novog muzeja u manastirskom kompleksu u kojem je izložena vrijedna riznica. Ona je vraćena u ovo svetište nakon 27 godina.

Na otvaranje muzeja su došli brojni gosti i zvaničnici, nakon čega im je priređen ručak.

- OGLAS -

Iguman manastira Žitomislići je čestitao rođendan muftiji i iznenadio ga je tortom. Prema pisanju Top portala, ovaj čin je jako prijatno iznenadio muftiju i druge prisutne.

– Muftija je mlađi od mene dva dana, ja sam rođen 5. aprila, a muftija 7, tako da sam dobro zapamtio taj datum. Interesantno je da smo magistrirali na isti dan, a isti dan smo dobili i nagradu Mimar mira. I to je neki znak od Boga, kazao je, između, ostalog iguman Danilo čestitajući rođendan muftiji.

image

Predstavnici Srpske pravoslavne crkve u Mostaru, na čelu sa tadašnjim vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem, ranijih godina u više navrata su priređivali iftar za predstavnike Islamske zajednice kada bi se dogodilo vrijeme ramazana u vrijeme proslave slave Saborne crkve u Mostar.

Foto galerije: Top portal

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA