7 C
Sarajevo
25.04.2024

Ko je Siniša Saničanin, debitant kojeg je Dušan Bajević uvrstio među Zmajeve

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Dušan Bajević, objavio je spisak Zmajeva za baraž utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo, a debitant će biti Siniša Saničanin.

Brojne fanove u BiH iznenadio je poziv Bajevića upućen Saničaninu, kao i još nekolicini novajlija koji su na popisu sačinjenom od 29 igrača. Ipak, najveću nepoznanicu bh. javnosti predstavlja poziv baš ovog igrača.

Siniša Saničanin je ove sezone odigrao čak 23 utakmice u dresu Vojvodine iz Novog Sada, te je upisao tri asistencije. Prednost ovog defanzivca je što može nastupati na više pozicija. Osim stoperske, može igrati na poziciji lijevog beka, ali i defanzivnog veznog.

- OGLAS -

Ovaj defanzivac (24) karijeru je počeo u prijedorskom Rudaru, da bi onda prešao u banjalučki Borac. Za Banjalučane igrao je svega pola godine, da bi prešao u srbijansku Mladost iz Lučana. Ni tu se nije zadržao, već je zabilježio napredak, pa je prešao 2017. godine u Vojvodinu u kojoj i danas nastupa.

Saničanin je prije nešto više od godinu dana za srbijanske medije izjavio kako bi mu bila čast igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Jedan od razloga poziva je i odsustvo Senada Lulića i Seada Kolašinca zbog povreda. Naime, Saničanin se odlično snalazi lijevom nogom i može pokrivati poziciju lijevog beka.

Saničanin je prošao omladinske kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Za mladu reprezentaciju upisao je osam nastupa, a posljednji u novembru 2016. godine u pobjedi nad Crnom Gorom rezultatom 2:0.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA