6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Članovi Predsjedništva BiH uputili telegrame saučešća albanskom predsjedniku

“Dozvolite da uime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izrazim najdbulje saučešće povodom stradanja građana Republike Albanije u zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju. Također, želim izraziti iskrene želje za brz oporavak svih povrijeđenih”, stoji u telegramu Komšića, saopštilo je Predsjedništvo BiH.

“Poštovani predsjedniče Meta, primite izraze mog dubokog saučešća povodom tragedije prouzrokovane zemljotresom koji je pogodio Vašu zemlju. U ovim teškim trenucima iskazujemo duboko saosjećanje i solidarnost s vama. Molim Vas da izraze saučešća prenesete porodicama nastradalih i cijelom albanskom narodu”, naveo je Džaferović u telegramu.

On je pozvao institucije i humanitarne organizacije u Bosni i Hercegovini, da u skladu sa svojim mogućnostima, ponude pomoć pogođenim područjima u Albaniji

- OGLAS -

“Sa velikim žaljenjem i tugom primili smo vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, a posebno zbog žrtava ove prirodne katastrofe. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze iskrenog saučešća i solidarnosti zbog bola koji ih je zadesio”, navodi se u telegramu koji je uputio Dodik.

Dodik je naglasio da javnost sa posebnom pažnjom prati napore spasilačkih ekipa na pronalaženju preživjelih, sa željom da se što prije prevaziđu posljedice ove elementarne nepogode.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA