8 C
Sarajevo
26.04.2024

Dvojica republikanaca u izolaciji, jedan se rukovao s Trampom (VIDEO)

Kako piše “CNBC”, petorica zastupnika američkog Kongresa su u samoizolaciji, a među njima namjanje dvojica republikanaca su kontaktirala s Trampom.

Republikanac Dog Kolins se rukovao s Trampom u petak kada je amrički predsjednik posjetio Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti, gdje su ga zvaničnici izvijestili o njihovom odgovoru na širenje virusa korona. On je u ponedjeljak rekao da će ostati u karantinu iako još nema simptoma jer je krajem februara bio izložen virusu korona.

Drugi republikanac Met Gec putovao je u predsjedničkom avionu Air Force One kojim se Donald Tramp vraćao u Vašington. Gec je objavio da je 11 dana bio u kontaktu s osobom koja je pozitivna na virus korona. Objavio je da ulazi u samoizolaciju otprilike sat nakon izlaska iz aviona u kojem je bio s Trampom.

- OGLAS -

Dvojica su bila izložena virusu tokom velike konferencije konzervativaca CPAC koja je održana od 26. do 29. februara nedaleko od Vašingtona.

Tramp i njegov potpredsjednik Majk Pens učestvovali su na toj konferenciji.

Tokom tog godišnjeg skupa konzervativaca senator Teksasa i bivši kandidat za predsjedničke izbore 2016. godine Ted Kruz, kao i kongresmen Pol Gosar, rukovali su se s jednim nosiocem virusa. Oni su u nedjelju naveče rekli da ostaju u samoizolaciji iako nemaju simptome.

Bijela Kuća saopštila je kasnije u petak da Tramp nije testiran na virus.

“Predsjednik Tramp nije testiran jer se nije duže zadržavao ni sa jednim od poznatih i potvrđenih slučajeva zaraze, niti ima bilo kakve simptome. Dobrog je zdravstvenog stanja, a njegov doktor će ga i dalje pažljivo pratiti. Prema trenutnim smjernicama zdravstvenih radnika, stručnjaci odlučuju o testiranju osoba kada je riječ o simptomima virusa korona, ali i potencijalnoj izloženosti zarazi”, rekla je sekretarka za medije Stefani Grišam.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA