Vijesti
Odbijena žalba vlasnika broda koji je blokirao Suecki kanal Egipatski sud danas je odbio žalbu vlasnika velikog broda "Ever Given", koji je prethodno sudskom odlukom zaplijenjen jer uprava Sueckog kanala traži finansijsku odštetu zbog toga što je u martu blokirao taj pomorski put.
# Agencija
Egipatski sud danas je odbio žalbu vlasnika velikog broda "Ever Given", koji je prethodno sudskom odlukom zaplijenjen jer uprava Sueckog kanala traži finansijsku odštetu zbog toga što je u martu blokirao taj pomorski put.

Egipatske vlasti su naredile zadržavanje broda "Ever Given", koji je blokirao Suecki kanal na više od nedjelju dana u martu, čime je nastala ogromna finansijska šteta, prenosi AP.

Uprava Sueckog kanala je rekla da brodu neće biti dozvoljeno da napusti zemlju dok se ne dođe do sporazuma oko visine odštete s vlasnikom teretnog broda, japanskom kompanijom "Šoj Kisen Kaiša."

Vlasti u gradu Ismailija kod Sueckog kanala su naredile pljenidbu broda prošlog mjeseca, a vlasnik je uložio žalbu 22. aprila, prenosi tanjug.

Ekonomski sud Ismailije je danas podržao odluku o zapljeni, a za sada se japanska kompanija nije oglašavala o odluci suda.

Vlasti Sueckog kanala su tražile 916 miliona američkih dolara kompenzacije, prema tvrdnji UK kluba, firme koja osigurava "Ever Given".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.