17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Brendan Rodgers: Leicester ne razmišlja o tituli šampiona

Fudbaleri Leicester Cityja u jučerašnjem susretu 17. kola Premier lige Engleske remijem protiv Norwich Cityja prekinuli su pobjedonosni niz koji je trajao osam utakmica. Zbog sjajnih igara mnogi su na ostrvu smatrali “lisice” jedinim ozbiljnim konkurentom Liverpoolu u borbi za naslov.

Međutim, menadžer Brendan Rodgers tvrdi da o tome u Leicesteru nisu nikada niti razmišljali niti razgovarali, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Šampionske ambicije nisu nešto o čemu smo ikada razgovarali, ali zato jesu drugi oko nas. Ovi igrači su briljantni. Sve govori činjenica da smo odigrali neriješeno i svi su razočarani. Protiv Norwicha nismo bili na našem nivou, ali uspjeli smo se vratiti i osvojiti bod. Pritisnućemo tipku za odmor i pripremiti se za četvrtfinale Liga kupa u srijedu kod Evertona”, kazao je Rodgers.

- OGLAS -

Pretposljednji Norwich pružio je sjajan otpor Leicesteru. U uvodnoj fazi utakmice u 26. minuti najbolji strijelac “kanarinaca” Teemu Pukki pogodio je za vodstvo. Međutim, “lisice” su uspjele izjednačiti u 38. minuti autogolom gostujućeg golmana Tima Krula.

Nakon 17 kola Leicester je drugi na tabeli s 39 bodova, čak deset manje od lidera Liverpoola. Norwich je ostao na 19. poziciji s 12 bodova, tri manje od zone spasa.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA