11.6 C
Sarajevo
08.05.2024

Pripreme za obilježavanje 24. godišnjice genocida u Srebrenici teku prema planu

Pripreme za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici teku bez problema – potvrdio je  nakon drugog sastanka Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” iz jula 1995. godine predsjednik tog odbora Hamdija Fejzić.

Na sastanku su predstavljeni izvještaji predsjednika pododbora o aktivnostima između dvije sjednice.

– Na prvom sastanku su određeni predsjednici pododbora koji su imali zadatak da do ovog sastanka konstituišu pododbore. To su učinili, a pored toga su predložili plan rada. Što se tiće priprema, one idu bez problema – istakao je Fejzić.

- OGLAS -

Najmasovnija aktivnost u okviru obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici je Marš mira, a predsjednik pododbora za “Marš mira” Munir Habibović ističe da su prošle sedmice bili na terenu i uvidjeli koji su prioritetni radovi na stazi.

– Obišli smo određene lokacije i vidjeli koji su to prioritetni radovi. Sutra ćemo da obiđemo ostatak trase do Nezuka, da vidimo šta treba da radimo. Obići ćemo i trasu Marša mira koji ide iz Žepe. a Cilj nam je da što više posla uradimo do ramazana, kako bi tad imali manje aktivnosti. Već imamo zainteresovanih grupa i pojedinac- rekao je Habibović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA