Vijesti
Otpušteni pogrebnici koji su se fotografisali kraj Maradoninog tijela Pogrebno preduzeće u Argentini otpustilo je danas trojicu zaposlenih nakon što su se slikali pored kovčega sa tijelom legendarnog fudbalera Diega Maradone uoči njegove sahrane u Buenos Airesu.
# Reuters

Pogrebno preduzeće u Argentini otpustilo je danas trojicu zaposlenih nakon što su se slikali pored kovčega sa tijelom legendarnog fudbalera Diega Maradone uoči njegove sahrane u Buenos Airesu.

Fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama izazvale su gnjev nacije koja oplakuje svog fudbalskog heroja.

Desetine hiljada ljudi oprostile su se od Maradone, čije je tijelo u kovčegu bilo izloženo u predsjedničkoj palati u Buenos Airesu. Maradona je danas sahranjen u Buenos Airesu na privatnoj ceremoniji, kojoj je prisustvovalo oko 20 ljudi.

Claudio Fernandez je potvrdio za radio Dies da je otpušten sa posla u pogrebnom preduzeću Pinier, zajedno sa sinom Ismaelom i Claudijom Medinom.

Na jednoj od objavljenih fotografija Fernandes je zajedno sa sinom nasmijan pored tijela Maradone i drži podignuti palac.

On je rekao da nije znao da će ga fotografisati, kao ni da će fotografije biti objavljene.

"To je bilo trenutno. Samo što sam podigao glavu, kao i moj sin, kao i svako dijete od 18 godina", rekao je Fernandez.

On je dodao da je dobio prijetnje iz svog komšiluka, u blizini gdje je Maradona 1976. godine debitovao kao profesionalac u Boca Juniorsu.

"Poznaju me. Ja sam iz komšiluka. Rekli su da će nas ubiti, da će nam slomiti glave", naveo je on.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.