1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Narod i pravda dobio MUP, konačni dogovor šestorke polovinom sedmice

Novu izvršnu vlast u Kantonu Sarajevo činit će SDP BiH, Naša stranka, DF, Savez za bolju budućnost, Narod i pravda i Nezavisna bosanskohercegovačka lista koje imaju 24 zastupnika u Skupštini KS.

Za sada je poznato da je SBB-u pripalo Ministarstvo za boračka pitanja i Ministarstvo kulture i sporta. Narod i pravda i NBL pregovaraju oko četiri ministarstva i to finansija, privrede, obrazovanja i unutrašnjih poslova. Za Patriju je potvrđeno da će Narod i pravda predložiti kandidata za ministra unutrašnjih poslova. Jedan od mogućih kandidata je Elvedin Okerić aktuelni zastupnik NIP-a u Skupštini KS. Resor obrazovanje također bi mogao pripasti NIP-u, dok će NBL dobiti ili finansije ili privredu.

Kada je riječ o bloku ljevice, još uvijek nije finaliziran dogovor o podjeli resora. Nezvanične su informacije da bi Naša stranka mogla dobiti Ministarstvo zdravstva. Dogovor oko ostalih pet ministarstava i to rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, saobraćaja, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, komunalne privrede i infrastrukture i pravde i uprave bit će postignut polovinom sedmice.

- OGLAS -

Mandatar za sastav Vlade je Edin Forto iz Naše stranke što je jednoglasno pdoržano od svih šest političkih stranaka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA