2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Smrt mladića potresla Mostar: “Ubica pješke došao u policiju. Urađena obdukcija tijela ubijenog maloljetnika”

J.Dž. (17) koji je u petak na nekadašnjem rudarskom kopu Vihovići iznad Mostara hicima iz automatske puške usmrtio svog vršnjaka, D.V., u subotu navečer je, nakon kriminalističke obrade u policiji, predan u nadležnost Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru.

Nakon saslušanja u ovoj pravosudnoj instituciji, bit će poznato hoće li biti upućen prijedlog za određivanje pritvora. “Obducent Hamza Žujo uradio je u subotu u Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg obdukciju tijela nastradalog maloljetnika, te će načiniti stručni nalaz, nakon čega će se odrediti i kvalifikacija kaznenog djela”, kazala je dežurna tužiteljica za Bljesak.info.

Podsjetimo, skoro do ponoći je trajao očevid na nekadašnjem rudarskom kopu Vihovići u Mostaru, gdje je u petak u 19.30 sati J. Dž.(17) iz automatskog oružja ubio vršnjaka D. V. “U petak navečer na području napuštenog kopa Vihovići u Mostaru dogodilo se ubistvo, a počinitelj tog ubojstva oko 19:30 sati došao je u Policijsku upravu i priznao da je počinio to kazneno djelo”, kazao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

- OGLAS -

Policija je ubijenu osobu pronašla u automobilu s više prostrjelnih rana iz automatskog oružja”, dodao je Marić. U policiji još provjeravaju da li je J. Dž. s Vihovića do Policijske uprave Mostar došao pješke, kako je to i izjavio, a također poduzete su sve neophodne istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog ubistva, koje je šokiralo stanovnike grada na Neretvi.

Automobil Hyundai je prevezen u krug sjedišta MUP Hercegovačko-neretvanske županije, gdje će sva neophodna vještačenja raditi pripadnici Sektora kriminalističke policije. Istragu vodi županijsko Tužiteljstvo, a službenih saopštenja o motivima ubistva još uvijek nema. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA