20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Liverpool ponovo savladao Porto, klubu predstoji polufinale protiv Barcelone

Ekipa Liverpoola nakon pobjede protiv Porta u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka rezultatom 2:0 osigurala je prolazak u polufinale gdje će igrati protiv Barcelone zahvaljujući u uvratnom meču.

Od prve minute Porto je agresivno krenuo prema golu Liverpoola i zaprijetio je već prvom napadu kada je Jesus Manuel Corona šutirao malo preko gola. Porto je nastavio s napadima prema golu Alissona, ali nije uspio probiti odbranu Redsa i stići do vodstva.

U 26. minuti gosti iz Engleske stižu u vodstvo i već tada su osigurali prolazak dalje. Mohamed Salah pronašao je Sadija Manea na drugoj stativi, a igrač iz Senegala bez većih problema šalje je u mrežu za vodstvo gostiju. Pomoćni sudija signalizirao je je ofsajd, ali uz pomoć VAR-a glavni arbitar meča Danny Makkelie pokazuje na centar. 

Odmah u narednom napadu, Porto je zaprijetio preko Brahimija, ali njegov udarac brani Alisson. Do poluvremena je Marega mogao postići pogodak za Porto, odnosno Millner za Liverpool, no nisu bili precizni.

- OGLAS -

U drugom poluvremenu Porto je opet krenuo ofanzivno prema golu Liverpoola i tražio je barem utješni pogodak, a sve dileme vezane za ovaj susret riješio je Mohamed Salah u 64. minuti kada je rutinski riješio situaciju jedan na jedan s Casillasom za vodstvo Liverpoola od 2:0.

Tri minute nakon toga Porto je zasluženo postigao pogodak nakon što je Militao iskoristio centaršut Tellesa iz kornera i pogodio za 2:1, no veoma brzo je Firmino na drugoj strani postigao svoj prvi, a za Liverpool treći pogodak. Porto se tada predao, što je iskoristio Van Dijk koji golom nakon kornera donosi veliku prednost svojoj ekipi za konačnih 4:1. 

Liverpool će u polufinalu igrati protiv Barcelone koja je izbacila Manchester United. 

Polufinalne utakmice su na rasporedu 30. aprila i 1. maja, a revanši sedam dana poslije, dok je veliko finale zakazano za 1. juni na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu, prenosi Klix.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA