Vijesti
Palestina pozdravila UN-ovo odbacivanje rezolucije protiv Hamasa U četvrtak Generalna skupština UN-a tijesno je odbacila rezoluciju pod pokroviteljstvom SAD-a kojom se želio osuditi Hamas
# Anadolu Agency (AA)

Vlada Palestine u petak je pozdravila odluku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija da odbaci nacrt rezolucije Sjedinjenih Američkih Država, kojom se osuđuje palestinska grupa Hamas, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopštenju, vlast sa sjedištem u Ramallahu zahvalila je članicama koje su glasale protiv nacrta rezolucije.

“Nećemo dozvoliti osudu palestinske nacionalne borbe“, ističe se u saopštenju, koje je prenijela zvanična palestinska novinska agencija Wafa.

U četvrtak Generalna skupština UN-a tijesno je odbacila rezoluciju pod pokroviteljstvom SAD-a kojom se želio osuditi Hamas.

Za rezoluciju, koju su snažno podržali SAD i Izrael, bila je potrebna dvotrećinska većina da bi prošla glasanje u skupštini. Na kraju glasanje nije prošlo, jer je 87 država glasalo za, 57 protiv, dok su 33 bile suzdržane.

Odnosi SAD i Palestine pogoršani su od prošle godine kada je američki predsjednik Donald Trump jednostrano priznao Jerusalem kao glavni grad Izraela.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.