5 C
Sarajevo
25.04.2024

SDA: Obećanje Konakovića pokazuje njegov stav prema stranačkom zapošljavanju

“Obećanje šefa Naroda i pravde Elmedina Konakovića da će pronaći radno mjesto u institucijama vlasti za bivšu gradonačelnicu Visokog Amru Babić, ukoliko ona pristupi njegovoj stranci, savršeno ilustrira njegov odnos prema javnom dobru i stranačkom zapošljavanju”, navode u saopćenju iz KO SDA.

“Ovaj put je Konaković taj odnos potvrdio javno, ponudivši u Dnevniku D Federalne televizije radno mjesto bivšoj gradonačelnici Visokog pod uvjetom da postane članica Naroda i pravde. Tako bi Babić odustala od zatraženog „bijelog hljeba“, budžet građana Kantona Sarajevo bi dobio još jedno opterećenje, a Narod i pravda novu časnu, hrabru, poštenu i sposobnu članicu, kako šef te stranke tradicionalno titulira svoje kadrove.

Trgovina radnim mjestima u institucijama vlasti Kantona Sarajevo Konakovićeva je praksa još od osnivanja vlastite stranke, od koje, očigledno, nema namjeru odustati ni u periodu pandemije koronavirusa”, dodaju iz SDA.

- OGLAS -

Dalje, kako navode, “NiP” će nastaviti sa stranačkim zapošljavanjem.

“Da će vlast koju predvodi Narod i pravda nastaviti sa stranačkim zapošljavanjem i pogodovanjem podobnim kadrovima, potvrđuju desetine saglasnosti za potpisivanje netransparentnih ugovora o djelu već u prvim danima mandata Vlade Kantona Sarajevo.

U međuvremenu Konaković i vlast koju on predvodi građanima obećavaju usvajanje zakona o zabrani nepotizma i stranačkog zapošljavanja. Isto zakonsko rješenje su predlagali i u prvoj godini mandata. U tom periodu nisu napisali nijedno njegovo slovo, ali su budžet Kantona Sarajevo opteretili sa više od 700 novih uposlenika, među kojima su uglavnom stranački kadrovi, sestre, supruge i prijatelji zvaničnika vladajućih stranaka”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA