20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Kovačević: Izborom Šarovića neće biti zaustavljen pad SDS-a

Izborom Mirka Šarovića za predsjednika SDS-a neće biti zaustavljen pad te stranke i pad povjerenja građana u SDS, s obzirom da je upravo on personifikacija jednog političkog koncepta koji favorizuje BiH u odnosu na Republiku Srpsku, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Mi gospodina Šarovića pamtimo prvenstveno po prijetećem tonu i kažiprstu u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je govorio da neće njemu Republika Srpska i parlament Srpske govoriti šta će on da radi kao, kako on sam kaže, državni BH ministar – rekao je Kovačević Srni.

On je rekao da je ovo za SNSD neprihvatljiv koncept i dijametralno suprotan od njihovog koncepta, koji kaže da je Republika Srpska uvijek na prvom mjestu, da Srpske uvijek treba da bude što više, a BiH samo koliko mora.

- OGLAS -

Kovačević kaže da su institucije Republike Srpske, prvenstveno Narodna skupština Srpske, upravo ono mjesto koje SNSD-u određuje kako će da se ponaša na nivou zajedničkih institucija u BiH.

– Kada bismo posmatrali stvari iz samo uskostranačkih interesa, mogli bi reći da smo mi zadovoljni ishodom ovog glasanja na Skupštini SDS-a, s obzirom na to da je Šarović upravo personifikacija svega ovoga o čemu sam govorio i svega onoga što je dovelo do toga da je SDS od toga, iz pozicije da je bila najjača politička stranka u Republici Srpskoj, spala da ima dva poslanika u parlamentu BiH, za razliku od gospodina Milana Miličevića koji nije doživljen kao neko ko zagovara jedan takav politički koncept – rekao je Kovačević.

Bez obzira na sve to, Kovačević je čestitao Šaroviću na izboru i dodao da se iskreno nada da će da razuvjeri i pokaže da je Republika Srpska i njemu i njima u SDS-u na prvom mjestu.

– Nadam se da ćemo u njima imati partnera za sve one izazove pred kojima će Republika Srpska da se nađe u narednom periodu. Bez obzira na sve to, mi ćemo uvijek biti spremni da branimo i štitimo Republiku Srpsku – rekao je Kovačević.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA