12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Konaković postavio pitanje menadžmentu KCUS-a

“Da li menadžment ima informaciju i plan kada će prestati sa mjerama štednje na štetu pružanja usluga pacijentima sa područja Kantona Sarajevo. Sinoć sam u pratnji prijatelja bio prisutan na jednoj od sarajevskih klinika KCUS-a i svjedočio uputama dežurnih ljekara da pacijent sam kupi osnovne potrepštine, Voltaren, lijekove, toplomjer i još nešto”, bilo je pitanje Konakovića.

Na prvoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine razmatrat će se Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu i Prijedlog odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo.

- OGLAS -

Tokom postavljanja pitanja i pokretanja inicijativa, prvi se za javio zastupnik SDP-a Damir Nikšić koji je kazao da se u budžetska rješenja u narednoj godini treba da idu u pravcu rješavanja problema zagađenja u Sarajevu.

Zastupnici iz Demokratske fronte uputili su inicijativu da se hitno poveća broj policijskih službenika u PS Vogošća, navodeći da je postojeći broj nezadovoljavajući i nedostatan.

Postavljeno je i pitanje zašto su diplomanti i magistranti Medicinskog fakuteta odvojeni prilikom dodjele diploma navodeći da su cijenu platili studneti, te šta je po ovom pitanju poduzeto.

Aljoša Čampara postavio je pitanje u vezi Termalne rivijere Ilidža dok je Damir Marjanović postavio pitanje šta je Vlada Kantona Sarajevo uradila po pitanju hitnih interventnih mjera kada je u pitanju zagađenje u Sarajevu.

Jasna Duraković upitala je zašto se nije razmatrala inicijativa o izmejni naziva trga Hastahana u ime profesora Nijaza Durakovića. Zastupncia Bibija Kerla postavila je pitanje zašto nisu uklonjeni reklamni materijali nakon izbora.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA