15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Preminuo hrvatski vojnik ranjen u Afganistanu

“Pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u sklopu 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu, preminuo je danas, 24. srpnja 2019. godine oko podneva, od teških ozljeda opasnih po život zadobivenih rano jutros tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu”, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Vozilo s hrvatskim vojnicima u Afganistanu je napao bombaš samoubojica na motociklu trokolici. 

Peminuo je pripadnik specijalnih snaga, vojnik J.B. rođen 1992. godine koji je u Afganistanu bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga.

- OGLAS -

Pomoć mu je pružena u američkoj bolnici, liječnici ga nisu uspjeli spasiti

Pomoć mu je nakon napada na vozilo u kojem je bio s još dvojicom hrvatskih vojnika pružena u američkoj bolnici u Baramu, no zbog težine ozljeda glave koje je zadobio preminuo je u bolnici. Druga dvojica vojnika su teže ozlijeđeni, no život im nije u opasnosti.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju žaljenje, oštro osuđuju napad i ovaj nesretni događaj.

Ministar obrane Damir Krstičević izrazio je sućut obitelji preminulog vojnika. 

Krstičević izrazio sućut

“U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut. Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika obitelji Hrvatske vojske i hrvatski narod. Zaista, ne postoje riječi utjehe i ono što može vratiti mladi život. Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika. Počivao u miru”, prenosi se u priopćenju Ministarstva obrane Krstičevićeva poruka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA