Vijesti
Pariz: Objavljeni snimci na kojima kandidat za gradonačelnika pokazuje spolni organ U bici za mjesto pariškog gradonačelnika dogodio se neočekivani preokret -  kandidat predsjednika Emmanuela Macrona Benjamin Griveaux povukao je kandidaturu nakon objavljivanja njegovog intimnog video snimka.
#

 

Griveauxa (42), bivšeg glasnogovornika francuske vlade, smatraju bliskim predsjedniku Macronu i među prvima koji su mu pružili političku potporu. Preuzimanje gradske vlasti u Parizu koju trenutačno imaju socijalisti, dugo je bilo glavna zadaća predsjedničke većine za lokalne izbore idućeg mjeseca.

"Nakon 'gnusnih napada' odlučio sam povući kandidaturu za pariške lokalne izbore. Odluka je bila teška, ali moji su prioriteti jasni. Morate razumjeti da je to ponajprije moja porodica", rekao je kandidat Republike u pokretu (LREM), predsjednikove stranke, u izjavi za agenciju France Presse.

Videosnimci na kojima se vidi njegovo spolovilo i čuju izjave upućene  nepoznatoj ženskoj osobi, objavljeni su u srijedu na jednoj stranici, a u četvrtak su je preuzele društvene mreže.

Griveaux je ujedno rekao za France Presse da je u četvrtak navečer razgovarao s predsjednikom Macronom koji mu je, po njegovim riječima, pružio potporu "bez obzira na to kakvu će odluku donijeti", pozivajući ga da zaštiti svoju porodicu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.