5 C
Sarajevo
27.04.2024

Spasili su hiljade života, a sada trebaju našu pomoć: Svi za Šmekija!

Gorska služba spašavanja – stanica Sarajevo je dobrovoljna, humanitarna i neprofitna služba javnog karaktera. Specijalizirana je za potragu i spašavanje s nepristupačnih terena i po teškim vremenskim prilikama, odnosno za sve situacije kod kojih treba primijeniti posebno stručno znanje i opremu za spašavanje.

Svake godine imaju više od 200 akcija, a svi članovi, njih 92, daju svoj doprinos na volonterskoj osnovi.

Motivacija je jedna: Spasiti nekome život!Sada im je potrebna pomoć.

- OGLAS -

Gorska služba spašavanja Sarajevo poziva sve trkače, ali i one koji žele pomoći, da im se pridruže humanitarnoj akciji koju organiziraju zajedno s NGO “Marathon” Sarajevo.

– Ovaj put prodajemo kilometre za naše prijatelje spasioce. Cilj nam je da prikupimo 5.000 KM za kupovinu polovnog terenskog vozila, koje je ekipi GSS-a potrebno za prijevoz i treniranje četveronožnog kolege Šmekija, koji će biti njuška ove kampanje – saopćeno je iz GSS-a Sarajevo.

U svom radu susreću se s brojnim izazovima. Jedan od njih je i osigurati sredstva za operativne troškove te članovi ekipe nerijetko finansiraju akcije iz vlastitih sredstava.

– Naša zvijezda Šmeki je vrijedni spasilac koji može zamijeniti 30 ljudi na terenu – kažu iz GSS-a.

Kako se uključiti u kampanju
– Prijavite se za trku Vienna Run4Lifestyle 10k Night Run do 07. juna na ovaj link ili za trku Dolorex B2B štafetni noćni cener na ovaj link.

– Prijavite se za učešće u humanitarnoj akciji na mail gss.ngo.trkaci@gmail.com ili u inbox Facebook stranice Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo – Mountain Rescue Service, Sarajevo

– Pozovite vaše prijatelje da kupe kilometre za Šmekija

– Prikupljena sredstva uplatite na račun GSS-a: 3383202250694307 UniCredit Bank d.d. Sarajevo, svrha uplate DONACIJA ZA TRKU, najkasnije do 24. juna.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA