20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Trump, Jordan, O'Neal dirljivim porukama oprostili se od Kobea Bryanta

redsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump dirljivom porukom odao je počast bivšoj zvijezdi košarkaške NBA lige Kobeu Bryantu, koji je jučer poginuo u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kobe Bryant bio je jedan od najboljih košarkaša svih vremena, a tek je počinjao novi život. Volio je mnogo porodicu i imao je toliku strast za budućnost“, poručio je Trump na Twitteru.

Najmanje devet osoba poginulo je u helikopterskoj nesreći koja se jučer dogodila u maglovitom gradu Calabasasu, a nakon udara u tlo, letjelica je izgorjela.

- OGLAS -

Policija je potvrdila da su među poginulim bili Bryant, njegova 13-godišnja kćerka te košarkaki trener sa Orange Coast Collegea John Altobelli.

Trump se u Twitter poruci obratio i ožalošćenoj Bryantovoj supruzi i izrazio joj saučešće.

“Gubitak vaše predivne djevojčice Ginne čini tragediju još većom. Melanija i ja upućujemo najiskrenije poruke sućuti Vanessi i divnoj porodici Bryant“, poručio je Trump.

Bryanova smrt pogodila je cijelu američku i sportsku javnost.

Dirljivom porukom od njega se na Twitteru oprostio i legendarni košarkaš Michael Jordan, koji je napisao da ne može opisati tugu koju osjeća, jer mu je Bryant bio poput brata.

“Nema riječi kojima se može opisati bol koju osjećam zbog gubitka prijatelja i brata s kojim sam osvajao titule. Moj cimer, moj drug, volim te beskrajno i nedostajat ćeš nam“, poručio je još jedan od slavnih košarkaša Shaquille O'Neal.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA