Vijesti
Peskov: Nije u redu reći da bi Moskva više voljela Trampa Nije u redu reći da bi Moskva više voljela da Donald Tramp bude ponovo izabran za predsjednika SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitri Peskov za Prvi kanal.
#

Istakao je da bi Moskvi odgovarao svaki američki predsjednik koji je razmišlja o izgradnji dijaloga sa Rusijom, prenio je sinoć TASS.

Peskov se osvrnuo na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina da je "Rusija sarađivala i sarađivaće sa svakim predsjednikom SAD kojeg je izabrao američki narod".

"S tim u vezi, ne bi bilo ispravno reći da nam se Tramp više sviđa", primjetio je portparol ruskog predsjednika. Dodao je da je "pod Trampom uvedeno puno sankcija i preduzeto je mnogo neprijateljskih koraka, a rusofobija se izražavala u raznim prilikama".

"Definitivno smo zainteresovani za (američkog) predsjednika koji će u jednom trenutku razmišljati o tome šta je zaista u interesu Sjedinjenih Država što se tiče odnosa sa Rusijom", naglasio je Peskov.

Na pitanje da li će Rusija držati otvorena vrata za dijalog ukoliko demokratski kandidat Džozef Bajden pobijedi na američkim predsjedničkim izborima, Peskov je naglasio da Vladimir Putin ima "veliko političko iskustvo".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.