12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Edin Forto novi premijer, Elmedin Konaković predsjedavajući Skupštine

Pregovarački timovi šest političkih stranaka koji dogovaraju skupštinsku većinu i vlast u Kantonu Sarajevo konačne dogovore o raspodjeli pozicija privode kraju. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, tzv. Bh. blok koji čine Naša stranka, SDP i DF će predložiti premijera.

Prijedlog za budućeg premijera Kantona Sarajevo, kako sada stvari stoje, bit će Edin Forto iz Naše stranke, iako to još uvijek nije zvanično potvrđeno, odnosno sve zavisi od internih dogovora u Našoj stranci, ali je najozbiljniji kandidat.

 

- OGLAS -

Taj lijevi politički blok (SDP, DF i NS) generalno će dobiti i šest ministarskih pozicija u budućoj vladi KS koje će međusobno raspodijeliti.

 

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković će biti predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, s tim da će njegova stranka dobiti tri ministarska mjesta u novoj vladi, među kojima je, kako saznajemo i Ministastvo obrazovanja.

 

SBB će dobiti dva ministarstva, a Nezavisna bosanskohercegovačka lista jedno.

 

Već sutra će biti održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine KS, kada bi trebalo da bude izabrano i rukovodstvo. Koliko će biti stabilna koalicija ovih šest stranaka najbolje će se vidjeti sutra na nastavku konstituirajuće sjednice.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA