20 C
Sarajevo
29.03.2024

Di Francesco pred rimski derbi: Posebno ću biti sretan ako Edin postigne gol

“Potrebna nam je predanost, strast i veliko srce”, rekao je Di Francesco na konferenciji za novinare u najavi derbija, pa je dodao:

„Imali smo sjajnu radnu sedmicu. Svi moji igrači žele da učestvuju u ovom sjajnom i jedinstvenom meču. To je vrlo emotivan derbi jer postoji pritisak na oba tima. To će biti vrlo delikatna utakmica”.

“Izgubio sam četiri derbija zaredom i znam da se sve može dogoditi u jednoj ovakvoj utakmici”, zaključio je EDF.

- OGLAS -

Džeko je ove sezone uspio postići samo sedam golova u Seriji A, ali Di Francesco je jako zadovoljan njegovim partijama.

“Njegov nedostatak golova u Seriji A je nebitam, jer je postigao gol u Ligi šampiona, ali ja sam zadovoljan onim što radi”, dodao je trener Rome.

„Njegovo fizičko stanje se mnogo popravilo. Biću sretan ako upravo on postigne gol jer mu treba, ali ako bude dobro igrao, a ne zabije gol, to je meni dovoljno. Ako igra dobro, a ekipa dobije, sam Edin će biti sretan”, zaključio je na kraju.

Crveni kartoni neminovni u rimskom derbiju
Od sezone 1994-95, rimski derbi je donio više crvenih kartona nego bilo koja druga utakmica Serije A. Pokazana su 33 crvena kartona, od čega 20 za igrače Lazija, a 13 za igrače Rome.

Vjerovatni sastavi:

Lazio: Strakosha; Patric, Acerbi, Radu; Romula, Leiva, Badelj, Milinković-Savić, Lulić; Correa, Immobile

Roma: Olsen; Florenzi, Fazio, Huan Isus, Kolarov; Cristante, De Rossi, Pellegrini; Zaniolo, Džeko, El Shaarawy, prenosi sportsport.ba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA