1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Željo bolji od Sarajeva, Plavi na krilima Štilića slavili na Koševu

Fudbaleri  Željezničara su u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Sarajevo sa 3:1.

Iz prvog ozbiljnijeg napada Sarajevo je povelo, u 12 minuti. Hodžić je ubacio sa lijeve strane, Ahmetović prihvatio loptu i iskosa pogodio za vodstvo svoje ekipe. Dvije minute poslije odgovaraju Plavi, Štilić se namjestio u kaznenom prostoru, ali je šutirao preko gola. Željo je poravnao u 29. minuti. Lazić je igrao rukom na 22 metra, glavni sudija svirao slobodan udarac. Loptu je uzeo Semir Štilić, šutirao u golmanov ugao i pogodio za poravnanje. 

Letić u 38. minuti ubacuje, Lazić mlako glavom šutira, Kjosevski brani. Minutu poslije Veselinović u padu šutira visoko preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

- OGLAS -

Željo sjajno otvara drugi dio. U prvoj minuti nastavka Štilić sjajno ubacuje, a Sulejman Krpić glavom pogađa za 2:1. Alispahić iz teške situacije šutira preko gola u 52. minuti. Rahmanović šutira u 57. minuti sa distance, lopta se jedva dokotrljala do Kjosevskog. Dvije minute poslije Ahmetović iskosa izlazi pred naš gol, ali Kjosevski na vrijem izlazi i brani. U 64. minuti Oremuš je zaobišao Kjosevskog, ali iz mrtvog ugla šutira pored gola.

U 71. minuti Željo dolazi do novog gola. Štilić je odlično proigrao Veselinovića kojeg ruši Hodžić u kaznenom prostoru, a siguran sa 11 metara bio je Semir Štilić. U 81. minuti ponovo je Veselinović oboren, ali se glavni sudija nije oglašavao. Bojo u 89. minuti šutira sa distance, Džafić brani. Milanović u sudijskom vremenu šutira visoko preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Veleža. Susret na Grbavici počinje u 16 sati.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA