Vijesti
Pogledajte zastrašujuću fotografiju od koje srce puca: Teroristi ubili devetomjesečnu bebu.. (FOTO) Napominjemo da je slika uznemirujućeg sadržaja
#

Guverner turskog grada Šanliurfe je saopćio da su u napadima terorističke organizacije YPG/PKK na civile poginule dvije osobe, od kojih jedna beba, a ranjeno 46 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Ureda guvernera se navodi da su minobacački i raketni projektili ispaljeni iz Sirije pali na mjesta Akcakale i Ceylanpinar u Turskoj.

U napadu terorističke organizacije YPG/PKK poginuli su devetomjesečna beba Muhammed Omar, sirijskog porijekla, i službenik iz Akcakalea Cihan Gunes.

U saopćenju se još dodaje da su ranjene osobe prebačene u državnu bolnicu u Akcakaleu.

Turske snage 9. oktobra pokrenule su vojnu operaciju "Izvor mira" na sjeveroistoku Sirije, odnosno u pograničnom pojasu na istočnoj obali Eufrata koji je pod okupacijom terorističke organizacije YPG/PKK.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao je da je cilj operacije da se eliminacijom terorističkih elemenata osigura turska granica te spriječi uspostava terorističkog koridora. Cilj je i uspostava sigurne zone za povratak sirijskih izbjeglica i očuvanje teritorijalne cjelovitosti Sirije.

Turska upozorava da teroristička organizacija PKK i njen sirijski ogranak YPG/PYD predstavljaju najveću prijetnju budućnosti Sirije, jer ugrožavaju njezin teritorijalni integritet i cjelovitost.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.