5.5 C
Sarajevo
25.04.2024

SDS i PDP u ponedjeljak na sastanku sa Dodikom

“To je usaglašen termin i odazvaćemo se pozivu”, portvdila je za Vijesti.ba portparol PDP-a Anja Petrović.

Poziv je prihvatio i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, koji je rekao da će sastanak sa Dodikom biti održan 25. ili 26. marta, a da će odluke o svemu donositi Glavni odbor stranke.

Podsjetimo, SNSD je sastanak sa rukovodstvom SDS-a i PDP-a planirao u petak, 22. marta, ali iz ovih dviju stranaka zatražili su novi termin, uz obrazloženje da su prekasno dobili poziv, pišu Vijesti.ba

- OGLAS -

Lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH potom je poručio da je krajnje vrijeme da se zna da li SDS i PDP ulaze u srpski blok na nivou BiH s obzirom na to da se sljedeće sedmice očekuju završni sastanci u vezi sa formiranjem Vijeća ministara BiH.

S druge strane, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić napravila je na društvenim mrežama osvrt na najavljene sastanke, pojasnivši zašto “opozicija ne treba sad da razgovara sa SNSD-om i o čemu opozicija treba razgovarati sa SNSD-om”. Pričati treba, poručila je, ali ne uvijek i ne pod tuđim uslovima.

“Na te razgovore treba zvati opozicija i u oči im reći ono što svi pričaju u medijima, a sastanak tražiti da bude javan”, napisala je, između ostalog, na svom Facebook profilu.

Kao jedan od razloga protiv razgovora sa SNSD-om navela je “priče o izdajnicima i plaćenicima” koju su, kako je istakla, potpuno neosnovano plasirali direktno Dodikovi ljudi.

“Nema se šta razgovarati sad, niti je vrijeme niti postoji valjana tema. SNSD formira Savjet ministara. Srećno im bilo, natezali se dovijeka sa Bakirom i Čovićem. Koliko znam, tadašnji SzP nije konsultovao SNSD pred formiranje aktuelnog Savjeta ministara. Najviše zbog toga što su već bili označeni kao izdajnici”, navela je Trivić.

Prema njenim riječima, razgovori o NATO nemaju šta da iznjedre, jer su SDS i PDP protiv članstva u ovom vojnom savezu.

“SNSD treba da se izvuče iz te priče sam jer je u nju sam i upao. Zašto pričati o nečemu o čemu imate jasan stav ‘Ne u NATO'”, istakla je Trivić.

Ona je poručila kako opozicija sa SNSD-om treba razgovarati o svemu što se tiče Republike Srpske, strateških politika, razvoja i to na dobro pripremljenim sastancima sa dnevnim redom na kojem prva tačka treba da bude demografija, pa borba protiv korupcije, ekonomske teme, itd.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA