12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Dodjela diploma polaznicima radionica u Centru kulture i mladih

Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo brojnim kulturnim projektima, aktivnostima, predstavama, performansima i festivalima, u svom radu najveću pažnju poklanja djeci i mladima.

Ova institucija nudi škole gitare, klavira i pjevanja, harmonike, glume, klasičnog baleta, crtanja i slikanja, savremenog plesa, multimedije, kao i kurseve aerobika, pilatesa, računarske grafike, stranih jezika, kaligrafije, estetike i kulture življenja.

Projekat Estetike i kulture življenja trajao je tri mjeseca i obrađivao je emancipaciju građana i njihovu motiviranost da se uključe u raspravu koja bi mogla biti ona tačka na kojoj počiva stvarno građansko demokratsko društvo, koje može artikulisati uslove svog opstanka.

- OGLAS -

Fokus projekta bio je na problematici muzeja (kulture) u našem društvu i probuditi svijest na makro planu o problemima vezanim za kulturu u našem društvu, a izazvati djelovanje na mikro planu, jer kroz mijenjanje ophođenja pojedinca prema vlastitom okruženju i svim njegovim elementima, moguće je kreirati podlogu za veće promjene unutar društva.

Projekat Konverzacionog engleskog jezika, koji je trajao šest mjeseci, fokusirao se na razvoj komunikacijskih kompetencija, socijalizaciju i cjelokupan razvoj svestrane stvaralačke ličnosti mladih. Sticanjem navedenih kompetencija poticao se razvoj jezičkih i kognitivnih sposobnosti, intelektualna znatiželja, kreativnost i interes za učenjem jezika.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA