11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Osim: Očekujem da će Široki igrati otvoreno

Nakon reprezentativne pauze nogometna Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda, a jedan od najzanimljivijih susreta će biti odigran u nedjelju na stadionu “Grbavica” između domaćeg Željezničara i Širokog Brijega.

Dueli ova dva kluba uvijek su neizvjesni. U taboru Željezničara priželjkuju pobjedu i tri boda kojima bi zadržali prvo mjesto na ligaškoj tabeli.

Trener Željezničara Amar Osim očekuje da će gosti po običaju na “Grbavici” igrati otvoreno i da će publika gledati zanimljiv meč.

- OGLAS -

– Široki obično na Grbavici igra otvoreno, mi smo u posljednjem kolu odigrali solidno, tako da bi susret trebao biti zanimljiv. Nadam se da će publika doći i biti zadovoljna. Široki na tabeli ne zauzima poziciju na kojoj smo ga navikli gledati, ali tabela ništa ne mora značiti. Imaju dobru ekipu, na Grbavici uvijek dobro igraju i imaju dobar omjer protiv nas od kada se igra zajednička liga – izjavio je Osim.

Podsjetio je da Željezničar nije slavio na domaćem terenu protiv Širokog posljednja četiri meča.

– Znamo njihove prednosti i mane. Ako budemo igrali kao protiv Mladosti nećemo dobiti, ali ako budemo igrali kao protiv Slobode, imat ćemo šanse za pobjedu – zaključio je Osim.

Vezni igrač Željezničara Semir Štilić je naglasio da ekipa nipošto ne smije razmišljati o derbiju protiv Sarajeva jer meč protiv Širokog trenutno ima mnogo veći prioritet.

– Najbitnije je trenutno meč sa Širokim gdje trebao ostvariti pobjedu, a onda se okrenuti Sarajevu i derbiju – precizirao je Štilić.

Utakmica 17. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Širokog Brijega će biti odigrana u nedjelju, 24. novembra na stadionu “Grbavica” s početkom u 16 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA