5 C
Sarajevo
25.04.2024

Kurić: Podrška Maršu mira

Ministarstvo će i ove godine, kao i prethodne, podržati organizaciju tog marša i dati doprinos da kulturno historijski program koji prati taj događaj bude bolji i bogatiji, primjeren odavanju počasti žrtvama genocida u Srebrenici i ostalim žrtvama Podrinja.

Habibović se zahvalio u svoje i u ime Organizacionog odbora, ministru i kompletnoj Vladi KS na pomoći da Marš mira i sjećanje bude dostojanstveno organizovan i obilježen.

U sklopu kulturno-historijskog programa planirane su projekcije filmova i kraći historijski časovi, na kojim se mogu čuti svjedočenja preživjelih, dok će hor Djeca Srebrenice izvesti muzičku numeru Srebrenički inferno.

- OGLAS -

Kurić je prošle godine i sam učestvovao u tom maršu.

– Obaveza svih nas je da jačamo značaj ovog marša mira i čuvamo kulturu sjećanja. Ako me posluži zdravlje, planiram i ove godine učestvovati- najavio je Kurić.

Marš mira od Nezuka do Potočara traje tri dana, od 8. do 10. jula svake godine, s isto toliko etapa. Svaka etapa duga je između 25 i 30 km i okončava se dolaskom u Potočare na obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, podsjećaju iz Press službe Kantona Sarajevo.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA