Vijesti
Pompeo: Trump posvećen poboljšanju odnosa s Rusijom Američki predsjednik Donald Trump posvećen je poboljšanju odnosa s Rusijom, potvrdio je američki državni tajnik Mike Pompeo u razgovoru s ruskim kolegom Sergejem Lavrovim u Sočiju
#
 

Pompeo je naveo i da se "dvije države ne moraju usuglasiti oko svega, ali postoji prostor za suradnju, pogotovo na području antiterorizma i borbe protiv širenja nuklearnog oružja".

- Nismo suparnici po svim pitanjima - kazao je Pompeo, prisjećajući se osobnog iskustva iz protuterorističke suradnje s Rusijom koja je "spašavala američke i ruske živote", prenose agencije.

- Vrijeme je da Rusija i SAD počnu na nov i konstruktivan način raditi zajedno - rekao je Lavrov.

Upozorio je američkog kolegu da "nepovjerenje" između nekadašnjih hladnoratovskih suparnika "šteti objema stranama".

- Nepovjerenje koje između nas postoji šteti vašoj i našoj sigurnosti. Moramo ponovo izgraditi povjerenje na svim razinama našeg dijaloga - poručio je šef ruske diplomacije.

Razgovori Lavrova i Pompea u Sočiju bili su njihov drugi sastanak ovog mjeseca, nakon što su se prošlog tjedna sastali u Finskoj.

Planirano je da se, nakon susreta s Lavrovim, Pompeo u Moskvi sretne i s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, priopćio je Kremlj.

Prema najavama, razgovarat će o kontroli nuklearnog naoružanja, posebice vezano uz Iran i Sjevernu Koreju, ali i krizi u Venezueli i sukobu u Siriji, prenosi Al Jazeera Balkans.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.