Vijesti
Potresni snimci: Uhapšeno više od hiljadu prosvjednika u Rusiji (FOTO+VIDEO) Radi se o građanima Rusije koji su danas izašli na proteste u 38 gradova širom Rusije kako bi se usprotivili mobilizaciji.

Prema najnovijim pristiglim izvještajima ruske nevladine organizacije za ljudska prava, broj uhapšenih prosvjednika porastao je na oko 1335 ljudi. Radi se o građanima Rusije koji su danas izašli na proteste u 38 gradova širom Rusije kako bi se usprotivili mobilizaciji, prenosi BBC.

OVD-Info u svom izvješću navodi da je najviše uhapšenih bilo u Sankt Peterburgu i Moskvi, gdje se okupilo i najviše ljudi. U Moskvi su ljudi skandirali “Za Rusiju bez Putina”.

Protesti, na većini kojih se okupio skroman broj ljudi, također su se održali u Tomsku i Irkutsku u Sibiru, u Jekaterinburgu na Uralu i na drugim mjestima širom goleme zemlje, gdje se protuvladini skupovi rutinski guše, piše dpa. Sudionici su držali plakate s plavim i žutim bojama ukrajinske zastave i uzvikivali slogane poput “Ne mobilizaciji!”

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.