20 C
Sarajevo
29.03.2024

Prosinečki: Dva izgubljena boda

Izgubljena dva boda. Šteta ovakvu utakmicu remizirati, pa zamalo i izgubiti, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je večeras u Zenici u drugom kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 remizirala s Grčkom (2:2), javlja Anadolu Agency (AA).

BiH je odigrala odlično prvo poluvrijeme, vodila 2:0, prokockala i nekoliko prilika, ali onda neshvatljiv pad u igri u drugom dijelu meča. Predusilo je i isključenje Miralema Pjanića u 64. minutu susreta te su ”heleni” sa igračem više na terenu uspjeli izjednačiti i osvojiti bod.

“Napravili smo dvije krucijalne greške u drugom poluvremenu. Penal je presjekao cijelu ekipu. Poslije toga ušli smo u paniku, stiskali su nas. Presudio je Pjanićev crveni karton. Mislio sam da ćemo odraditi utakmicu kako treba. Trebao se dati treći gol za mirni tok utakmice. Dešavaju se ovakve stvari, pa i nama se desilo drugo poluvrijeme gdje smo pali trkački. Bili smo i uljuljani da smo dobili utakmicu, istako je Prosinečki, dodavši:

- OGLAS -

“Nisam vidio da li je bio penal, kažu da je bio. Ne znam da li je bilo baš za crveni karton Pjaniću. Nisam gledao snimak. Crvenim kartonom za Pjanića, koji je do tada bio sjajan, izgubili smo sredinu terena. Raširili su nas i kroz bok nam pravili probleme. Tako smo primili i drugi gol. Pali smo zbog toga. Igrač manje na terenu osjetilo se jako puno.”

Bosna i Hercegovina će u trećem kolu grupe ”J” 8. juna u Tampereu biti gost Finske, dok će tri dana kasnije u Torinu igrati protiv Italije.

”Veliki udarac za nas bit će izostanak Pjanića. Vidjet ćemo koliko će dobiti utakmica pauze, imamo dosta vremena da vidimo alternative”, kazao je Prosinečki.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” prva je Italija sa šest bodova. BiH i Grčka imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA