8 C
Sarajevo
26.04.2024

Sastanak Čovića i Cvitanovića u Mostaru

Na sastanku se razgovaralo o saradnji dvaju stranaka, ali i nužnosti izmjena Izbornog zakona i Ustava kako bi se BiH konačno stabilizirala i dobila legitimno predstavljanje tako da Hrvati, kao i drugi, mogu birati svog člana Predsjedništva BiH, da Hrvati mogu birati svojih 17, a ne 12 ili 13 legitimnih predstavnika u federalni Dom naroda.

U skladu s odlukom Predsjedništva HNS-a, i o opredjeljenju da HNS u svim budućim aktivnostima nastupa kao jedno tijelo, odnosno jedinstven politički blok hrvatskog naroda u BiH, bila je jedna od tema danas održanog sastanka.

Složili su se kako se moraju konačno spriječiti bilo kakve zlouporabe u izbornom procesu, ali i da izmjene Izbornog zakona može donositi isključivo Parlamentarna skupština BiH, na čemu će se i dalje insistirati.

- OGLAS -

Stranačke delegacije i danas su pozvala legitimno izabrane predstavnike ostala dva konstitutivna naroda kao i predstavnike međunarodne zajednice da se zajednički postigne dogovor oko izmjena Izbornog zakona BiH na načelima legitimnog predstavljanja na svim administrativno političkim nivoima, u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH.

Razgovarano je i o pripremama za zasjedanje Sabora HNS-a koje će se održati 26. siječnja 2019. godine. Na Saboru HNS-a će se donijeti strateški dokumenti budućeg političkog djelovanja Hrvatskog narodnog sabora, odnosno Hrvata u BiH, saopćeno je nakon sastanka.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA