17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Muriz Memić: Bakire, ko nam ubi Dženana?

Porodica stradalog Dženana još jedanput je od nadležnih zatražila da se riješi taj slučaj.

Dženanov otac Muriz Memić poručio je da su u ovaj slučaj “upetljani” policajci i tužioci, te da on neće odustati od pravde za svog sina.

– Ovo je sunovrat države, ovdje pravosuđe ne postoji. Sada se neću baviti ubicom, to sam davno saznao, ali treba riješiti MUP i pravosuđe, ali ne vidim da je iko to spreman učiniti. Ostala je samo ulica i narod. Pozivam glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić da me primi i da pokrene istragu, ali mora promijeniti tužioca. Ljudi su se počeli buditi, imam nove svjedoke, predočit ću joj nove dokaze –, poručio je Muriz Memić.

- OGLAS -

Pozvao je narod 5. oktobra ispred BBI Centra u Sarajevu na nove proteste koje neće najaviti. U toku svog obraćanja pozvao je i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da odgovori na  pitanje “Bakire, ko nam ubi Dženana?”

Također, Dženanova sestra Arijana Memić obratila se direktno djevojci Dženana, Alisi Mutap poručivši “Izdala si Dženana i odvela ga u smrt!”

Podsjećamo, ranije optuženi Ljubo i Bekrija Seferoviću oslobođeni su ljetos, nakon što nisu pronađeni dokazi da je Dženan Memić poginuo u saobraćajnoj nesreći, a povrede ne odgovaraju naletu vozila na pješaka. 

Porodica Memić zahtjeva novu istragu koja će otkriti šta se Dženanu dogodilo u noći 8. februara 2016. godine.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA