Vijesti
Prijetnje nasilnog ekstremizma i domaćeg terorizma me drže budnim noću Državni pravobranilac Sjedinjenih Američkih Država Merrick Garland zatražio je u utorak od Kongresa da osigura više sredstava za istragu i procesuiranje domaćeg terorizma, rekavši da predstavlja "ubrzavajuću" prijetnju koja ga drži budnim noću.
# Fena
Državni pravobranilac Sjedinjenih Američkih Država Merrick Garland zatražio je u utorak od Kongresa da osigura više sredstava za istragu i procesuiranje domaćeg terorizma, rekavši da predstavlja "ubrzavajuću" prijetnju koja ga drži budnim noću.

Garland, koji je bio federalni apelacioni sudija i savezni tužilac prije nego što ga je predsjednik Joe Biden imenovao za čelnika Ministarstva pravosuđa, svjedočio je o zahtjevu ministarstva za budžetom za fiskalnu godinu 2022. godine, javlja Reuters.

- Imamo sve veći strah od nasilnog ekstremizma i domaćeg terorizma. Oboje me drže budnim noću - rekao je Garland američkom pododboru za budžet Zastupničkog doma.

Nije imenovao određene nasilne grupe, ali pripadnici krajnje desničarskih Ponosnih momaka i Čuvara zakletve među su više od 400 ljudi uhapšenih zbog smrtonosnog napada na američki kongres koji su izvršile pristalice predsjednika Donalda Trumpa.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.