7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Pavlović: Federalni stožer donio odluku o ukidanju karantena

Pero Ćiro Pavlović, glasnogovornik Vlade i Štaba civilne zastite HNK, kazao je jutros na pres-konferenciji da je dobio informaciju da je Federalni štab Civilne zaštite danas donio naredbu prema kojoj se ukidaju karantena.

“Federalni stožer donio odluku o ukidanju karantena. Prema informaciji koju ja imam, na jutros održanom Stožeru, donesena je ta odluka”, kazao je Pavlović.

Doktor Jurica Arapović, specijalista infektologije sa Klinike za infektivne bolesti Sveučilišno-kliničke bolnice Mostar (SKB), kazao je danas da se sa jučerašnjim danom u COVID bolnici u Mostaru se liječi 18 bolesnika od kojih je pet na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja.

- OGLAS -

“U protekla 24 sata testirana su 123 uzorka i nije bilo pozitivnih uzoraka”, naveo je.

Napravio je presjek borbe protiv korona virusa u COVID bolnici u Mostaru. Kako je kazao, preminulo je 17 osoba sa prosječnom životnom dobi od 73 godine. Najmlađa osoba koja je preminula imala je 53 godine dok je najstarija bila u dobi od 98 godina.

Od 357 bolesnika u COVID bolnici su liječene 53 osobe. Većina oboljelih je liječeno zbog respiratornih problema. Kako je kazao, raduje ga činjenica da je među 351 pozitivan bolesnik na ovom području njih 10 posto izliječeno, ukupno 35.

Trenutno četiri osobe se oporavaljaju nakon što su bili na mehaničkoj ventilaciji, kazao je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA