12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Izetbegović: Sumnjam da će SDP ostati pri stavu da ne želi koalirati

“Vidjet ćemo šta će danas odlučiti vrh SDP-a. Nedavno su izjavili kako neće koalirati s nama, ali sumnjam da će ta odluka ostati iz razloga što glasači SDP-a sigurno očekuju da će SDP stati u odbranu BiH i da se neće udaljavati od rizika koje taj potez sa sobom nosi. Svakako da nije lako ući u vlast u ovakvoj konstalaciji snaga, ali vidimo šta se dešava i sa SDP-om u Tuzli. Oni žele da uđu u vlast, do pokušaju uzeti stvari u svoje ruke i da pokušaju napraviti promjenu”, kazao je Bakir Izetbegović na sjednici GO SDA.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je posebno istakao kako je Bh. blok do sada izbjegavao ući u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om i da je za takvo što davao potpuno nelogična objašnjenja.

“HDZ BiH se ponašao kako se ponaša, a isto tako se i SNSD ponaša kako se ponaša. To je razlog zašto se Bh. blok udaljava od vlasti. Upravo zbog toga što su oni kakvi jesu stranke okupljene oko Bh. bloka odlučuju povući se iz vlasti i prepustiti njima da rade šta hoće. To je jedan potpuno besmislen potez”, dodao je Izetbegović.

Također, on je naglasio kako će Glavni odbor SDA danas osim teme formiranja vlasti na federalnom i državnom nivou razmatrati i još nekoliko drugih pitanja koja su se, kako navodi Izetbegović, zbog dugog apstiniranja od sastanaka nakupila.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA