Vijesti
Protestanti u Boliviji: Ošišali gradonačelnicu i zalili je bojom Protestanti je glavni povod protesta navodna neregularnost predsjedničkih izbora, a gradonačelnicu Vinta izvukli su na ulicu, polili je crvenom bojom i zatim je ošišali
#

Građani Bolivije izašli su na ulice širom države kako bi prosvjedovali protiv aktualne vlasti, a najžešće je, uz La Paz, bilo u gradu Vinto.

Protestantima je glavni povod protesta navodna neregularnost predsjedničkih izbora na kojima je Evo Morales odnio pobjedu, a gradonačelnicu Vinta Patriciju Arce izvukli su na ulicu, polili je crvenom bojom i zatim je ošišali, javlja The New York Times.

Na snimkama i fotografijama može se vidjeti kako policija spašava gradonačelnicu i bježi od bijesne rulje na motoru.

Gradonačelnica je navodno morala kilometrima hodati bosa i slušati seksističke komentare protestanata.

Arce je inače članica vladajućeg Pokreta za socijalizam, a antivladini prosvjednici čekali su je na izlasku iz vladine zgrade. Optužili su je da je regrutirala simpatizere Moralesove vlasti i dovela ih u grad kako bi ugušili prosvjede.

Vinto, inače grad od 60.000 stanovnika trenutno je preplavljen ljudima s maskama koji ulicama hodaju s palicama u ruci.

Napad na gradonačelnicu Arce osudio je predsjednik Evo Morales i potpredsjednik Alvaro Garcia rekavši da je za prosvjednike zločin biti žena te da se Bolivija suočava s 'novim valom fašizma'.

U protestima je život izgubio jedan mladić, a to je od izbora 30 listopada ukupno treća smrt.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.