17 C
Sarajevo
08.05.2024

U Sarajevu VII Međunarodna naučno stručna konferencija ”Sfera 2019: Tehnologija betona”

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle, organizuje 7. po redu Međunarodnu naučno stručnu konferenciju ”Sfera 2019: Tehnologija betona” 

”Naravno, uvijek u toku svečanog obraćanja obrate se i gosti, koji doprinose razvoju određenog sektora, ili regije. Ovog puta, pored obraćanja ispred Građevinskog fakulteta iz Sarajeva i kompanije Sfera d.o.o., u svečanom dijelu otvaranja manifestacije, imali smo obraćanje i ispred Federalnog ministarstva prostornog uređenja, kao i gdina Branimira Muidže u ulozi direktora Tvornice Cementa Kakanj d.d. i predsjednika Vijeća stranih investitora BiH. Konferenciju će službeno otvoriti gospodin Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH”, kazali su iz kompanije Sfera.

Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem.
Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

- OGLAS -

Sponzori konferencije su kompanije:Sika BH d.o.o., Tvornica Cementa Kakanj d.d., Pinky-S d.o.o., te kompanija Penetron.
Partneri i izlagači konferencije su: TKK d.o.o., Fabika cementa Lukavac d.d., Put Inženjering d.o.o., Brend Xypex, MC Bauchemie d.o.o., Nexe beton d.o.o, Tehna d.o.o., Transportbeton d.o.o., BT3BH d.o.o., Beton Lučko d.o.o., Xella d.o.o., Hering d.d., Martini Gradnja d.o.o., Kelteks d.o.o., Guma-M d.o.o., Inter d.o.o., Duly d.o.o., te kompanija Beton Ing d.o.o.

Konferenciju su svečano otvorili visoki dužnosnici BiH u saradnji sa obrazovnim i privrednim sektorom.
”Ovo je konferencija na kojoj smo imali najviše izlagača, a neki od njih su direktni konkurenti na terenu. Naravno, to što su svi podržali ovakav događaj, nama daje za pravo da kažemo da se definitivno u ovoj industriji teži ka zajedničkim ciljevima porasta rada i stabilnosti tržišta”, dodaju iz Sfere.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA