7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Banja Luka: Lopovi ukrali knjige o Hari Poteru i Draži Mihajloviću

Za sada nepoznati lopovi u noći između četvrtka i petka provalili su u štand Dragoljuba Petrovića na banjalučkom Trgu Krajine i odnijeli najmanje dvije kartonske kutije knjiga, a vlasnik procjenjuje da mu je ovom krađom nanijeta šteta od oko 1000 maraka.

Petrović je izjavio da su lopovi birali najskuplje i najaktuelnije naslove poput Enciklopedije Catena mundi, a nestali su i kompleti knjiga o Hari Poteru, Draži Mihailoviću…

“To su sve veoma skupe knjige, kompleti koji koštaju po 250 maraka. Nije to malo, dvije kutije knjiga su sigurno odnijeli”, izjadao se novinarima pokradeni prodavac.

- OGLAS -

Petrović, koji već dvije decenije prodaje knjige i prije se susretao sa lopovima jer se dešavalo da mu nestane poneka knjiga ali nikada nije imao ovako neugodno iskustvo, prenosi Oslobođenje.

“Pokupili skupocjena izdanja knjiga koja će vjerovatno preprodati”, pojasnio je Petrović dodajući da već i sumnja na četiri osobe.

“To sam rekao i policiji i siguran sam da je neko od njih umiješan. To su narkomani koji kradu i po knjižarama gdje bukvalno uzmu cijeli bunt, te ih prodaju na pijaci. Otići ću na pijacu da vidim hoću li naći svoje knjige”, veli prodavac istakavši da su lopovi iz štanda knjige iznijeli u kutijama, pošto je jednu praznu kutiju zatekao pored štanda.

Da li će policija pregledom snimaka videonadzora uspjeti identifikovati lopove-ljubitelje dobrog štiva ostaje da se vidi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA