Vijesti
Prvi navijački sukob u Dohi: Meksikanci psovali Messija i izazvali žestoku tuču! U navijačkoj zoni u Dohi dogodio se prvi sukob, a na suprotnim stranama našle su se pristalice Argentine i Meksika.
#

U navijačkoj zoni u Dohi dogodio se prvi sukob, a na suprotnim stranama našle su se pristalice Argentine i Meksika.

Kada je u pitanju sigurnost i organizacija Svjetskog prvenstva, u Kataru su se pobrinuli da nema većih problema i sukoba. Iako su navijači iz velikog broja zemalja svijeta zajedno na istom mjestu, sukoba nije bilo do okršaja Meksikanaca i Argentinaca.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak tuče Meksikanaca i Argentinaca koji su se našli jedni do drugih kasno sinoć u fan-zoni u Al Bidda parku u Dohi.

Sukob su započeli Meksikanci koji su provocirali Argentince tako što su psovali Lionela Messija, najveću zvijezdu svog predstojećeg rivala u grupi.

Argentinci su odgovorili fizičkim obračunom, pa su uslijedili udarci šakama i nogama nekolicine navijača. Meksički novinar Omar Nino bio je na mjestu tučnjave i naglasio je da su pojedini navijači zatražili medicinsku pomoć zbog lakših povreda.

Na svu sreću, sukob se brzo završio, a zanimljivo je da će ove dvije selekcije igrati meč u grupi već u subotu. Bit će to iznimno važan susret jer su obje selekcije ostale bez pobjede u prvom kolu i više nema šanse za "popravni".

Nema dileme da će ponovo biti vatreno na tribinama Lusail stadiona, znajući na odnose navijača ove dvije selekcije, ali i uzavreli temperament Meksikanaca i Argentinaca.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.