12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Upit za korištenje Bilinog Polja poslan na pogrešnu adresu

Pitanje stadiona na kojem će FK Sarajevo igrati domaći susret trećeg pretkola Evropske lige je glavna tema ovih dana, a konačna odluka bit će donesena u ponedjeljak.
Bordo klub je jučer poslao upite na adrese Grada Zenice i Fudbalskog kluba Željezničar, a danas je dobio odgovor od Čelika.

Zeničani kažu kako je upit trebao biti poslat na njihovu adresu, jer je Bilino polje u njihovom “vlasništvu”, a ne u vlasništvu grada.

“NK “Čelik” je usmeno obavijestio FK “Sarajevo” da su zahtjev za korištenje stadiona Bilino Polje trebali poslati na adresu NK “Čelik”, ulica Kulina Bana bb, a ne kako je učinjeno na adresu Grada Zenice. Naime, Grad Zenica jeste vlasnik stadiona, ali u narednih deset godina NK “Čelik” raspolaže stadionom Bilino Polje osim u slučaju odigravanja utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine kako je regulisano ugovorom.
Podsjećamo, FK “Sarajevo” je za odigravanje domaće utakmice trećeg pretkola Evropske lige poslao upite FK “Željezničar” i Gradu Zenica za dostavljanje ponude o korištenju stadiona Grbavica i Bilino polje, kao i informacija o kapacitetu i tehničkim pojedinostima”, saopćili su iz Čelika.

- OGLAS -

Podsjećamo, Sarajevo će u trećem pretkolu EL zaigrati ili sa BATE Borisovim ili Rosenborgom, a sutra je na Bilinom polju zakazan okršaj Čelika i Sarajeva.

Utakmica će početi u 20.30h.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA