Vijesti
Putin i Vučić razgovarali o situaciji na Balkanu Ruski predsjednik Vladimir Putin ukazao je na rast investicija i obima trgovine dvije zemlje
# Anadolu Agency (AA)

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin u Moskvi se sastao sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

Putin je prije sastanka u Kremlju kazao kako će s Vučićem razgovarati o situaciji na Balkanu. Dodao je kako su povećane investicije i obim trgovine dvije zemlje.

- Trebamo razgovarati i o situaciji u regionu -, istakao je Putin.

Vučić je ukazao na dobre odnose između Srbije i Rusije na međunarodnom planu, te odao priznanje zbog pozicije koju Putin zauzima kada je riječ o zaštiti međunarodnog prava i životno važnih nacionalnih i državnih interesa Srbije. Najavio je i da će Putin sigurno doći u Srbiju, ali da će datum posjete biti poznat za dvije do tri nedjelje.

Srbijanski predsjednik je rekao i da je Putina upoznao do "najsitnijih detalja o kompletnoj situaciji na Kosovu, o tome šta veliki svjetski igrači žele, kakva je uloga Rusije i kakvu podršku Srbija očekuje".

- Naišli smo na razumjevanje, na iskreni i prijateljski stav Putina i Rusije prema srpskom narodu i Srbiji -, rekao je Vučić, istakavši da je bilo riječi i o konkretnim koracima o kojima, kaže, ne može govoriti.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.