Vijesti
Putin još nije čestitao Bajdenu, čeka "da budu rešena sva pravna pitanja" Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da još nije čestitao pretpostavljenom pobedniku američkih predsedničkih izbora, jer treba sačekati dok ne budu rešena sva pravna pitanja.
#

 

Putin je naveo da je primetio da formalno odlaganje čestitki neće pogoršati odnose između Moskve i Vašingtona, koji su ionako već loši.  

"Ne možete pokvariti odnos koji je već pokvaren", rekao je Putin, komentarišući da li bi odlaganje čestitanja pretpostavljenom pobedniku američkih izbora moglo da pogorša odnose sa Vašingtonom.

On je rekao da Rusija gaji poštovanje prema svima, da poštuje i aktuelnog predsednika Donalda Trampa i kandidata za ovu funkciju Džozefa Bajdena. Prema njegovim rečima, to je čisto formalno pitanje, jer ne postoji nikakva skrivena agenda ili bilo šta što bi bilo neobično ili bi moglo biti osnova za dalje pogoršanje odnosa.

Što se tiče ostalih, odnosno onih koji čestitaju Bajdenu, ruski predsednik smatra da je to stvar pojedinca, te podsetio da su prošli put svi čestitali Hilari Klinton, a ispostavilo se da je pobedio Tramp.

Putin je istakao da su ruske vlasti spremne da sarađuju sa bilo kojim novoizabranim predsednikom SAD, ali da je sada važno sačekati dok se ne završi prebrojavanje glasova i "unutrašnja politička borba" u Americi. 

"Radićemo sa bilo kojom osobom koja će dobiti poverenje američkog naroda", rekao je Putin. 

Odgovarajući na pitanje da li je planirao da čestita novoizabranom predsjedniku SAD po završetku prebrojavanja glasova, Putin je rekao da to treba učiniti ili u skladu sa političkom tradicijom kada jedna od strana prizna pobedu druge ili kada se konačni ishod glasanja prizna na legitiman i zakonit način, preneo je TASS.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.