Vijesti
Rama: Bugarska je 'kidnapovala' Albaniju i Sjevernu Makedoniju Rama je naveo da na Zapadnom Balkanu "treba graditi evropski duh" i da region ne treba da zaostane. " U vezi sa učešćem Kosova u "Otvorenom Balkanu", Rama je rekao da je inicijativa "otvorena za sve".
#

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas pred početak sastanka lidera EU i zemalja Zapadnog Balkana u Briselu da je Bugarska "kidnapovala" Albaniju i Sjevernu Makedoniju. "Sramota je da zemlja članica NATO, Bugarska, kidnapuje dvije druge članice, Albaniju i Sjevernu Makedoniju, usred rata u dvorištu Evrope, dok ostalih 26 zemalja sjedi uplašeno i nemoćno", rekao je Rama.

On je dodao da Albanija već dugo zna da na tom putu (u EU) postoje "dvije Bugarske". Rama je saopštio da Albanija neće promijeniti evropski kurs. "Ono što treba da radimo jeste da nastavimo da gradimo Evropu kod kuće", naveo je Rama. On je rekao da je inicijativa "Otvoreni Balkan" pravi odgovor za regionalnu saradnju dok put zemalja u EU, za koji "nema alternative", još uvijek traje.

Rama je naveo da na Zapadnom Balkanu "treba graditi evropski duh" i da region ne treba da zaostane. " U vezi sa učešćem Kosova u "Otvorenom Balkanu", Rama je rekao da je inicijativa "otvorena za sve".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.