Vijesti
Rastu tenzije između SAD i Izraela, Netanyahu oštro odgovorio Bidenu Netanyahuovo mišljenje dijeli i ministar nacionalne sigurnosti Ben-Gvir, koji je Bidenu proučio da "Izrael nije jedna od zvijezda na američkoj zastavi".
#

Nakon što je Benjamin Netanyahu za sada odgodio spornu reformu pravosuđa, napetost na ulicama Izraela je smanjena. Međutim, iz SAD i Izraela stižu obostrane oštre izjave.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu reagovao je na izjavu američkog predsjednika Joea Bidena da "ne mogu nastaviti ovim putem".

“Izrael je suverena zemlja koja svoje odluke donosi voljom svog naroda, a ne vanjskim pritiskom, uključujući i svoje najbolje prijatelje”, kratko je odgovorio Netanyahu svom američkom kolegi.

Biden je ranije ove sedmice izrazio zabrinutost zbog kontroverzne reforme pravosuđa koja je predviđala potpunu kontrolu vlasti nad ovim pravosudnim tijelom. Upitan da li će pozvati Netanyahua u Washington, Biden je odgovorio da nema namjeru to učiniti u skorije vrijeme.

Netanyahuovo mišljenje dijeli i ministar nacionalne sigurnosti Ben-Gvir, koji je Bidenu proučio da "Izrael nije jedna od zvijezda na američkoj zastavi".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.