Vijesti
Razoran zemljotres u Indoneziji: Desetine poginulih, stotine povrijeđenih (FOTO) Najmanje 34 osobe su poginule u razornom potresu magnitude 6.2 koji je rano u petak pogodio Indoneziju, javljaju novinske agencije.

U zemljotresu jačine 6,2 stepeni koji je pogodio grad Majene, u Zapadnom Sulawesiju, u Indoneziji, smrtno je stradalo 35 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Nacionalna agencija za vanredne situacije saopćila je kako je zemljotres jačine 6,2 stepeni registrovan u 1.28 sati po lokalnom vremenu.

Čelnik agencije za vanredne situacije na području Zapadnog Sulawesija Darno Majid saopćio je kako podaci s kojima trenutno raspolažu pokazuju da je u zemljotresu smrtno stradalo 35 osoba, javio je portal ”Kumparan”.

Urušilo se i deset stambenih objekata, a na oko 100 je nastala značajna materijalna šteta. Majid navodi kako nastoje dobiti dodatne informacije s terena.

U zemljotresu je povrijeđeno 637, a evakuirano više od 15.000 ljudi. Akcije spašavanja su u toku.

Lokalni zvaničnici navode kako je materijalna šteta nastala i na javnim ustanovama, među kojima je bolnica, ali i zgradi ureda guvernera Zapadnog Sulawesija.

Iz Meteorološkog zavoda za klimu i geofiizku (BMKG) upozorili su stanovništvo na moguća nova podrhtavanja tla zbog čega je potrebno izbjegavati boravak u blizini visokih objekata.

Zemljotres je zabilježen šest kilometara sjeveroistočno od grada Majene, na dubini od deset kilometara, a podrhtavanje tla osjetili su i stanovnici na području Palua i Makasara.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.