Vijesti
Rouhani: Trump je prekršio sporazum, čeka ga sudbina Saddama Husseina Rouhani je govorio na ceremoniji u Teheranu organizovanoj povodom 38 godina od početka Iransko-iračkog rata, koji je trajao od 1980. do 1988. godine
# Anadolu Agency (AA)
Iranski predsjednik Hasan Rouhani poručio je danas u Teheranu kako je američki presjednik Donald Trump prekršio sporazum baš kao i bivši irački lider Saddam Hussein. Rouhani je poručio kako Trumpa čeka ista ona sudbina koja je zadesila Saddama Huseina.
 
Rouhani je govorio na ceremoniji u Teheranu organizovanoj povodom 38 godina od početka Iransko-iračkog rata, koji je trajao od 1980. do 1988. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).
 
Iranski predsjednik je kazao kako je njegova zemlja danas suočena s onom stranom koja je prije 38 godina podsticala Saddama na ulazak u rat.  Podvukao je također kako je SAD, nakon što je 12 godina vršio pritisak i uvodio sankcije iranskom narodu, a ona sjeo za pregovarački i sve što je radio bilo je samo zamajavanje.
 
Rouhani smatra kako je sporazum o nuklearnom programu na usluzi i od interesa za regiju i cijeli svijet.
 
- Saddamova priča se i ovdje ponovila i rat od prije 38 godina je ponovo počeo. No, tada je to bio rat zemlje koja je sarađivala sa SAD-om, danas nema takvog rata. SAD sam stoji naspram iranskog naroda -, poručio je Rouhani.
 
Podvukao je kako je "Trump prekršio sporazum baš kao što je to uradio i Saddam, sudbina koja je zadesila Saddama zadesit će i aktuelnu američku administraciju".
 
Prema posljednjim informacijama, najmanje 24 osobe su poginule, a 53 ranjene u terorističkom napadu izvedenom danas tokom vojne parade u gradu Ahvazu na jugozapadu Irana.
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.