1 C
Sarajevo
19.04.2024

Ćatić se prvi put brani sa slobode, bh. bokser bi mogao biti optužen i za nanošenje tjelesnih povreda

Adnan Ćatić, bosanskohercegovački bokser koji se borio pod imenom Felix Sturm, danas se pojavio ponovo pred Okružnim sudom u Kölnu i po prvi put je imao priliku da se brani sa slobode.

Podsjetimo, Ćatić je nedavno pušten iz pritvora nakon osam i po mjeseci uz kauciju od 300.000 eura, a oduzeti su mu i pasoši, jer mu je zabranjeno napuštati Njemačku u toku suđenja.

Bh. bokser je optužen za utaju poreza u iznosu od 5.8 miliona eura u periodu između 2008. i 2015. godine, a njegovi advokati kažu kako je iznos nešto manji od 2.4 miliona eura.

- OGLAS -

Njemački mediji pišu da se Ćatić nada da će dobiti uvjetnu kaznu, ali pored ovog vodi se i postupak zbog kršenja antidoping zakona. Sturm je optužen da je koristio zabranjenu supstancu stanozolol u borbi protiv Rusa Fyodora Chudinova.

Ukoliko se dokaže da je koristio ovu nedozvoljenu supstancu, njemački mediji pišu da bi se borba vodila kao ilegalna, te bi Ćatić bio optužen za nanošenje tjelesnih povreda ruskom bokseru.

Bivši petostruki svjetski prvak planira spektakularan revanš protiv Arthura Abrahama, a menadžer bh. boksera Roland Bebak već duži period iza kulisa radi na ovoj borbi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA