Vijesti
Rusi tvrde da su eliminisali diverzante u Belgorodu, ukinut režim protuterorističke operacije Čelnik Belgorodske regije u Rusiji Vjačeslav Gladkov izjavio je kako je u ovoj pograničnoj oblasti ukinut režim protuterorističke operacije te da je ruska vojska eliminisala diverzante koji su prešli granicu.
#

Čelnik Belgorodske regije u Rusiji Vjačeslav Gladkov izjavio je kako je u ovoj pograničnoj oblasti ukinut režim protuterorističke operacije te da je ruska vojska eliminisala diverzante koji su prešli granicu.

Kako je naglasio Gladkov, Regionalno vijeće donijelo je odluku o ukidanju režima protuterorističke operacije te je poručio kako su sve prijetnje eliminirane.

"Diverzantsko-izviđačka grupa ušla je na teritoriju Belgorodske regije 22. maja, nakon čega je pokrenuta protivteroristička operacija. Prema posljednjima podacima, povrijeđeno je dvanaest civila, a preminula je jedna žena", rekao je.

Također, ruski zvaničnici su saopćili kako je tokom vojnih aktivnosti eliminisano 70 diverzanata, dok su ostali vraćeni na teritoriju Ukrajine.

Odgovornost za ulazak na teritoriju Ruske Federacije preuzeli su pripadnici formacije "Sloboda Rusiji" i "Ruski dobrovoljački korpus" koji od početka ruske invazije pomažu ukrajinskoj vojsci u odbijanju ruskih napada.

Predstavnici ovih vojnih organizacija i ranije su tvrdili kako će nastaviti s napadima na teritoriji Ruske Federacije te da za cilj imaju promjenu režima.

"Vojska Rusije nije mogla da se suprotstavi grupi patriotskih dobrovoljaca koji se ne plaše da krenu protiv moskovskog režima. Još jednom je uništen mit da su građani Rusije sigurni, a Rusija jaka. Godinama su pljačkali budžet i lagali građane da je sve u redu", poručili su pripadnici paravojnih formacija.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.