11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Velež zakazao generalku protiv Želje, zasad ništa od dolaska makedonskog fudbalera

Stručni štab izabrao je po prvi put ovu destinaciju, ponajviše zbog činjenice da ekipa na raspolaganju ima dva terena u Hadžićima koje je dobila od domaćina, Radnika. Istovremeno, sa trenutne destinacije veći problem ne predstavlja odlazak na neki od stadiona koji se nalaze na potezu od Sarajeva do Zenice.

Ono što je možda najvažnije jeste da nema većih problema sa ozljedama igrača, a njih je trenutačno 25. U ovom društvu samo su četiri nova lica u odnosu na prošlu sezonu pa igračima, trenerima, nije potrebno neko posebno vrijeme za upoznavanje.

To znači da već sada trener Ibro Rahimić zajedno sa svojim saradnicima može raditi na finaliziranju idealne postave. Od novih lica na pripremama su Skoko, Čivić, Hasanović i Bilić.

- OGLAS -

“Imamo idealne uvjete za rad, dva terena na raspolaganju, ali smo odlučili koristiti samo jedan, onaj s prirodnom podlogom. Moram priznati da smo napravili dobar potez dolaskom ovdje u Tarčin, jer su temperature, posebnom u večernjim satima, nešto niže”, rekao je Rahimić za Dnevni list.

“Za sada treniramo u dva termina, ujutro imamo futing, poslijepodne smo na terenu, najvažnije u ovom trenutku da nemamo problema sa ozljedama. Uskoro nas čeka utakmica protiv Varaždina, 3. 7., nakon toga se uskoro vraćamo u Mostar, gdje ćemo navjerovatnije odigrati utakmicu protiv Slobode. Želja nam je da odigramo jednu utakmicu pred svojim navijačima. Generalka je najavljena za 13. ovog mjeseca, kada će protivnik biti Željezničar”, dodao je strateg Rođenih nakon trećeg dana priprema u Tarčinu.

Kada su u pitanju eventualni odlasci i dolasci, u ovom trenutku vlada pat pozicija. Mogući trasfer Nusmira Fajića je još uvijek negdje ‘u zraku’, onaj drugi, Makedonca Koste Maneva, ostao je, barem za sada, samo u najavi, dok se u međuvremenu potpisuju ugovori sa ostalim igračima koji nisu produžili ugovore, piše Dnevni list.

Prvo je potpisao Sinan Samardžić, nakon toga i golman Slaviša Bogdanović. Sinan je produžio saradnju do 2022. godine, Slaviša do 2021. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA